Heel Nederland schakelt om!

Heel Nederland schakelt om!

Heel Nederland schakelt om!

Consumenten staan er bij Eneco bepaald niet alleen voor. Samen met Eneco worden voor elke consument de beste energie-oplossingen ingezet die het beste past bij zijn of haar woonsituatie. Hoe en waar deze ook woont en wat zijn of haar gezinssituatie ook is. Of consumenten nu een huur- of koophuis hebben, Eneco staat altijd klaar om consumenten te helpen.

Zonnepanelen, StukjeZon en ZonneHub™

Zonnepanelen zijn een behoorlijke investering. Eneco heeft daarom, samen met Suniverse, Eneco Duurzaam Wonen opgericht. Zo kunnen klanten gebruik maken van de jarenlange ervaring van Suniverse. Primair met de installatie van zonnepanelen, maar ook met advies over andere duurzame investeringen. Ook zonder zonnepanelen kunnen consumenten bij Eneco profiteren van zonne-energie door een stukje zonne-energie te kopen via Eneco StukjeZon®. Hiermee krijgen consumenten 100% groene stroom uit een Nederlands zonnepark geleverd. Elk StukjeZon levert 250 kWh op. En dat zorgt voor een besparing op de jaarlijkse energierekening. Met ZonneHub™ van Eneco kunnen consumenten zelf groene stroom opwekken zonder zonnepanelen op hun dak. Dat is handig als ze willen profiteren van de voordelen van zonne-energie, maar panelen op het eigen dak geen optie zijn. Eneco regelt dan een dak in de buurt en installeert daar zonnepanelen op.

Zonneboilers en hybride warmtepompen

Eneco biedt talloze tips en mogelijkheden om de energielevering te moderniseren of om te schakelen, bijvoorbeeld door aanschaf van een zonneboiler die bestaat uit zonnecollectoren op het dak en een boilervat. De collectoren nemen warmte op en geven die af aan het kraanwater in het boilervat. Cv-ketels werken zo minder hard, maar zorgt er wel voor dat consumenten nooit onder een koude douche staan. Voor een gezin van vier tot vijf personen betekent dit een besparing van gemiddeld 440 m3 per jaar. Besparen op gas of zelfs helemaal van het gas af kan natuurlijk ook. Dan zijn hybride warmtepompen een goede oplossing. Met een hybride warmtepomp worden woningen zoveel mogelijk zonder gas verwarmd namelijk. Dat is duurzamer én kostenbesparend. Gas wordt in de toekomst namelijk een stuk duurder door hogere belasting. Eneco biedt tal van oplossingen, bijvoorbeeld de Eneco WarmteWinner®. Dit is een compacte en stille hybride warmtepomp en die meteen de mechanische ventilatie in woningen vervangt. Besparing van meer dan 50% op gas zijn mogelijk. Er zijn ook hybride warmtepompen mogelijk die de energie uit de buitenlucht haalt. Deze zijn duurder, maar de besparingen lopen op tot wel 70% of 90% op gas. Cv-ketels worden nog steeds vervangen. Consumenten kunnen deze kopen of huren. Met een nieuwe cv-ketel wordt tot 10% op de energierekening van consumenten bespaard. Ketels worden door gecertificeerde monteurs geïnstalleerd.

2 miljoen +

Klanten

Icon

Actief meedenken en monitoren

Eneco geeft consumenten ook een breed scala aan bespaartips, bijvoorbeeld isolatie in vloeren, daken en ramen. Of slimme voor koelkasten, vriezer en vaatwassers. Zelfs door te attenderen om wat vaker kleine afwasjes met de hand te doen. Maar ook bespaartips voor verlichting, verwarming, warm water, wassen en drogen. Het monitoren van de energie in huis is wellicht het belangrijkste advies. Zo kunnen consumenten gericht zien hoe er bespaard kan worden. Met de slimme thermostaat Toon® is dagelijks monitoren en bijsturen een feit. Met de Eneco Omschakelaar® worden consumenten aangespoord pragmatische stappen te zetten op weg naar verdere duurzaamheid. Op ‘Mijn Eneco’ worden alle energiezaken op één plek online inzichtelijk gemaakt. En met de Eneco App worden energiezaken op mobiele telefoons zichtbaar gemaakt. Via
slimme meters worden meterstanden automatisch verstuurd. Voor het laden van elektrische of hybride auto’s voor de deur, laadpalen en voor het laden onderweg met de Eneco laadpas, zijn er voor consumenten nog meer oplossingen mogelijk!

Onderhoud en voorlichting

Onderhoud van cv-ketels is natuurlijk ook belangrijk. Onderhoud aan cv-ketels voorkomt niet alleen koude douches, maar zorgt er ook voor dat consumenten geen last krijgen van hun gezondheid. Eneco geeft daarom actief voorlichting, bijvoorbeeld over het voorkomen van legionella in leidingen, of over koolmonoxide- en rookmelders in elke ruimte en advies door monteurs aan huis. Tevens worden er diverse onderhoudsservices aangeboden, zoals een periodieke ketelcheck.

Langs de deur met rapper Willie Wartaal en onze monteurs

Eneco-monteurs rijden van deur naar deur om consumenten thuis te helpen om te schakelen en te verduurzamen. Met hun kennis, ervaring en oplossingen maken zij omschakelen voor elke consument makkelijk mogelijk. Rapper Willie Wartaal is benieuwd. Hoe doen ze dat? Hoogste tijd dus voor een ritje met Willie om onze monteurs beter te leren kennen.

Bekijk de video’s.