260.000 nieuwe <br> elektrische warmteklanten <br> in Duitsland

260.000 nieuwe
elektrische warmteklanten
in Duitsland

260.000 nieuwe <br> elektrische warmteklanten <br> in Duitsland

Lichtblick, de 100% Duitse dochter van Eneco, heeft begin 2020 een forse groeispurt gemaakt met de overname van de (e-)warmteklanten van nutsbedrijf E.ON. In verband met de overname van Innogy door E.ON was deze transactie uit mededingingsoogpunt een vereiste van de Europese Commissie. Daardoor is Lichtblick nu zo’n 260.000 elektrische-warmteklanten rijker met in totaal 355.000 leveringscontracten. 

Het betreft hoofdzakelijk contracten van consumenten die hun huizen verwarmen met warmtepompen of via de opslag van warmte tijdens de nachtelijke uren. ‘De naadloze overdracht van deze contracten was voor ons cruciaal en bij Lichtblick en Eneco bleek dit in goede handen’, aldus E.ON-directeur Ulrich Fischer.

Lichtblick:

900.000 klantcontracten

voor levering van groene energie

Icon

Uitsluitend groene energie
‘De overname van E.ON’s klanten is een mijlpaal voor ons bedrijf en past perfect in onze groeistrategie. We kijken ernaar uit om deze nieuwe klanten bij LichtBlick te verwelkomen. Net als alle andere LichtBlick-klanten zullen zij van ons uitsluitend groene energie geleverd krijgen. Zo versnellen we de energietransitie’, benadrukt Constantin Eis, Commercieel Directeur van LichtBlick.

Lichtblick is opgericht in 1998 met als doel om klanten met louter groene energie te beleveren. In 2018 is het Duitse bedrijf, dat circa 460 medewerkers tel, overgenomen door Eneco. Inmiddels telt Lichtblick bijna 900.000 klantcontracten voor levering van groene energie.